Indyk z papryką


Szybciutka i nieskomplikowana potrawa. Podałam ją z sałatą i pieczywem. Szybciutko zniknęła z talerzy.
Indyka można zamienić na kurczaka.


Składniki :
1 udziec z indyka (bez skóry)
1 średnia cebula
3 kolorowe papryki
puszka pomidorów
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
pieprz, sól

Udziec pokroić na drobne kawałki
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
Udziec obsmażyć z cebula na patelni lub udusić w garnku.
Cebulę zrumienić na oleju. Dodać paprykę smażyć 2-3 minuty. Dodać pomidory i natkę, doprawić przyprawami.
Wszystko przełożyć do garnka i dusić pod przykryciem około 15 minut, do momentu, aż warzywa będą miękkie.

Komentarze

wiosenka27 pisze…
Mięso drobiowe i warzywa i niczego więcej do szczęścia nie potrzeba:)
Ewa pisze…
Tak, to połączenie zawsze działa, fajne danie.
adda73 pisze…
Uwielbiam przyrzązdać takie szybkie i nieskomplikowane dania, a co najważniejsze smaczne :) Pyszne jedzonko :) Pozdrawiam :)
Adrijah pisze…
Zrobiłam dzisiaj :) Fajne danie, tylko następnym razem użyję piersi z indyka - mniej z nią zabawy i ma delikatniejszy smak
Anonimowy pisze…
fajnego masz bloga zapraszam na stronę
http://www.e-halo.pl/