10/06/2009

Indyk z papryką


Szybciutka i nieskomplikowana potrawa. Podałam ją z sałatą i pieczywem. Szybciutko zniknęła z talerzy.
Indyka można zamienić na kurczaka.


Składniki :
1 udziec z indyka (bez skóry)
1 średnia cebula
3 kolorowe papryki
puszka pomidorów
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
pieprz, sól

Udziec pokroić na drobne kawałki
Cebulę i paprykę pokroić w kostkę.
Udziec obsmażyć z cebula na patelni lub udusić w garnku.
Cebulę zrumienić na oleju. Dodać paprykę smażyć 2-3 minuty. Dodać pomidory i natkę, doprawić przyprawami.
Wszystko przełożyć do garnka i dusić pod przykryciem około 15 minut, do momentu, aż warzywa będą miękkie.

5 komentarzy:

wiosenka27 pisze...

Mięso drobiowe i warzywa i niczego więcej do szczęścia nie potrzeba:)

nobleva pisze...

Tak, to połączenie zawsze działa, fajne danie.

adda73 pisze...

Uwielbiam przyrzązdać takie szybkie i nieskomplikowane dania, a co najważniejsze smaczne :) Pyszne jedzonko :) Pozdrawiam :)

Adrijah pisze...

Zrobiłam dzisiaj :) Fajne danie, tylko następnym razem użyję piersi z indyka - mniej z nią zabawy i ma delikatniejszy smak

Anonimowy pisze...

fajnego masz bloga zapraszam na stronę
http://www.e-halo.pl/