Proste i szybkie w wykonaniu placuszki. Konsystencja trochę trudna do obróbki, ale udało się. Najważniejsze, że smakowało, co w naszym domu jest trudne do osiągnięcia.
Kostka białego sera
3 jajka
4 łyżki mąki
2 łyżki cukru pudru
Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić sztywną pianę. Żółtka utrzeć z białym serem, dodać cukier, następnie mąkę. Delikatnie wymieszać gęste ciasto z pianą. Smażyć na złoty kolor.
Z racji przesytu mrożonych malin, podałam z syropem klonowym.
Kostka białego sera
3 jajka
4 łyżki mąki
2 łyżki cukru pudru
Żółtka oddzielić od białek. Z białek ubić sztywną pianę. Żółtka utrzeć z białym serem, dodać cukier, następnie mąkę. Delikatnie wymieszać gęste ciasto z pianą. Smażyć na złoty kolor.
Z racji przesytu mrożonych malin, podałam z syropem klonowym.
Komentarze