Troszkę znudziły nam się standardowe kolacyjne kanapki, postanowiłam je odmienić .
Pamiętałam, że dość dawno oglądałam wariacje na temat zapiekanek chlebowych w starych wydaniach Przyjaciółki, posłużyły mi za inspirację.
Kajzerki
i do wyboru:
jajka, wędlina, groszek, tuńczyk z puszki i wiele innych dodatków.,
Pamiętałam, że dość dawno oglądałam wariacje na temat zapiekanek chlebowych w starych wydaniach Przyjaciółki, posłużyły mi za inspirację.
Kajzerki
i do wyboru:
jajka, wędlina, groszek, tuńczyk z puszki i wiele innych dodatków.,
sól, pieprz
Z kajzerek ściąć wierzchy i wydrążyć środki. Ścięte kapelusze posmarować delikatnie masłem, to samo zrobić z wnętrzem kajzerki. Następnie dodać ulubione wypełnienie.
Z kajzerek ściąć wierzchy i wydrążyć środki. Ścięte kapelusze posmarować delikatnie masłem, to samo zrobić z wnętrzem kajzerki. Następnie dodać ulubione wypełnienie.
U nas jajko wbite do bułki ze szczypiorkiem i posypane startym żółtym serem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 st. C i zapiekamy przez 15 minut.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 st. C i zapiekamy przez 15 minut.
Komentarze
pysze jest!