Zapiekane bułeczki


Troszkę znudziły nam się standardowe kolacyjne kanapki, postanowiłam je odmienić .
Pamiętałam, że dość dawno oglądałam wariacje na temat zapiekanek chlebowych w starych wydaniach Przyjaciółki, posłużyły mi za inspirację.

Kajzerki
i do wyboru:
jajka, wędlina, groszek, tuńczyk z puszki i wiele innych dodatków.,

sól, pieprz

Z kajzerek ściąć wierzchy i wydrążyć środki. Ścięte kapelusze posmarować delikatnie masłem, to samo zrobić z wnętrzem kajzerki. Następnie dodać ulubione wypełnienie.

U nas jajko wbite do bułki ze szczypiorkiem i posypane startym żółtym serem.
Wkładamy do piekarnika nagrzanego do ok. 200 st. C i zapiekamy przez 15 minut.

Komentarze

Anecik-79 pisze…
musiały być pyszne :)
asieja pisze…
też robiłam takie zapiekane jajko w bułce :-)
pysze jest!