Palmiery

Przepis podaje by ciastka piec 10-15 minut, piekłam 12 i okazało się, że to zadługo. Czekolada pod spodem ciastek trochę się skarmelizowała. Ogólnie - smaczne

gotowe ciasto francuskie
8 łyżek gotowego kremu orzechowo-czekoladowego
1/4 szklanki orzechów - u mnie migdały
2 łyżeczki cukru
Rozwałkować ciasto francuskie, tworząc prostokąt o wymiarach 38 na 23 cm.
Rozsmarować szpatułką krem na cieście i posypać orzechami.
Zawinąć jeden brzeg ciasta do wewnątrz, następnie drugi, aby zetknęły się pośrodku ciasta. Zwilżyć je w tym miejscu wodą i docisnąć. Ostrym nożem pokroić ciasto na plastry.
Położyć każdy osobno na wyłożonej papierem blasze i lekko spłaszczyć. Posypać cukrem.
Piec w piekarniku nagrzanym do temp. 220 st. C przez 10 minut. Przełożyć na metalową kratkę i ostudzić.
Przepis pochodzi z książki Czekolada

Komentarze