Pycha, bardzo często przyrządzam ten rodzaj domowego fast fooda. Gości w momentach braku czasu na przygotowanie drugiego dania, bądź całego obiadu. Bardzo syty i smaczny posiłek.
Przepis pochodzi ze strony Ireny i Andrzeja.
Przygotowujemy sos ze śmietany, majonezu, wyciśniętego czosnku i przypraw smakowych.Składniki:
- 1 paczka mrożonych frytek,
- 1 pierś kurczaka,
- 100 g startego żółtego sera,
- 4 łyżki śmietany,
- 4 łyżki majonezu,
- 2 ząbki czosnku,
- papryka w proszku, sól i pieprz.
Frytki przygotowujemy zgodnie z przepisem.
Mięso myjemy i kroimy w małą kostkę. Przyprawiamy do smaku i obsmażamy na oliwie. Zrumienione mięso zdejmujemy z patelni.
Gotowe frytki wykładamy na dno żaroodpornego naczynia i polewamy sosem. Posypujemy startym serem i wykładamy kurczaka. Ponownie posypujemy serem.
Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 st. na około 10 minut (do momentu rozpuszczenia sera).
Komentarze
Pozdrawiam