Idealny, wyrazisty dodatek do potraw.
Przepis z cincin.
0,5 kg kiszonej kapusty
3 łyżeczki przecieru pomidorowego
kminek
majeranek
łyżeczka vegety
Zasmażka:
łyżka masła
cebula
4 łyżki mąki
Kapustę zalać wodą i gotować ok. 30 minut. Jeśli jest zbyt kwasna nalezy ją przelać.
0,5 kg kiszonej kapusty
3 łyżeczki przecieru pomidorowego
kminek
majeranek
łyżeczka vegety
Zasmażka:
łyżka masła
cebula
4 łyżki mąki
Kapustę zalać wodą i gotować ok. 30 minut. Jeśli jest zbyt kwasna nalezy ją przelać.
Następnie dodać majeranek, vegetę, koncentrat i kminek.
Masło roztopić na patelni dodać pokrojoną cebulę. Zrumienić. Dodać mąkę i podsmażyć (stale mieszając) na złoty kolor. Porcjami dodawać do kapusty, nadal mieszając. Doprawić do smaku.
Masło roztopić na patelni dodać pokrojoną cebulę. Zrumienić. Dodać mąkę i podsmażyć (stale mieszając) na złoty kolor. Porcjami dodawać do kapusty, nadal mieszając. Doprawić do smaku.
Komentarze